Het oor wil ook wat - door Max Majorana.

juni 22, 2010

WOODS


Deze band komt uit Brooklyn. Dat is een wijk in New York waar ontzettend veel toffe bands repeteren. Zo, dat is eruit! Woods brachten onlangs alweer hun vijfde langspeler uit en het is het viertal gegund daar een groter publiek mee te trekken dan ze vooralsnog deden. At Echo Lake is namelijk een plaat waarop de groep zich van zijn meest veelzijdige en tegelijkertijd toegankelijke kant laat horen; een goede balans tussen The Velvet Underground en The Byrds maakt van hen één van de betere bands in het hedendaagse lo-fi folksegment. De clip is niet slecht, in het bos steelt een zonderling figuur het hart van een jonge knaap, maar wanneer de lokale bewoners lucht krijgen van de outsider, komt hun relatie dramatisch ten einde.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Songs of shame was echt een heerlijk album. En de eerste paar liedjes van het nieuwe album zijn fantastisch. Dit is een band die zeker wel het niveau 'buzzbandje uit brooklyn' overstijgt...
yummiieee!

Olav Abacus zei

album als geheel is zelfs beter dan songs of shame vind ik. moet ook eens hun oudere platen zien te vinden (ik wil weten waar 'twisted tongue' op staat)

Blogarchief


zie ook http://www.damusic.be