Het oor wil ook wat - door Max Majorana.

december 31, 2009

PROFESSIONEEL: EINDEJAARSLIJSTJE 2009

1. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion

Animal Collective bloeit. Ik vind Merriweather Post Pavilion niet hun meest toegankelijke plaat. De kracht ligt hem in de hypnose. Geperfectioneerde electronische psychedelica voor onder water. Briljante singles.

2. The Dodos - Time To Die

Meer dan een goede opvolger van Visiter. De liedjes zijn nog steeds grillig, maar met toevoeging van een consistent derde bandlid op xylofoon wel vriendelijker voor de radio.


3. Flaming Lips – Embryonic

Embryonic moet volgens frontman Wayne Coyne de retro-beweging naar taai psychedelisch geneuzel uit de zeventiger jaren op weg helpen. Of ik daar op zit te wachten is de vraag, maar deze muffe plaat klinkt anno 2009 bijzonder fris.

4. Gomez - A New Tide

Ooit veelbelovend, nu een veel beloftes inlossende band die de aandacht zou moeten krijgen die het verdiend. Fuck Pete Doherty, Kaiser Chiefs, en Buttons. Al jaren éen van de beste popbands uit de UK.

5. Lovvers - OCD Go Go Go Girls

Beste punkalbum en beroerdste liveband van het jaar, voor een groot deel te danken/wijten aan de schamele productie van Pat Kearns.

6. St. Vincent – Actor

Krankzinnig goede artrock van een stijlvolle Texaanse.

7. Cymbals Eat Guitars - Why There Are Mountains

Why There Are Mountains is de nieuwe Slanted & Enchanted.

8. Sholi - Sholi

Geweldige gitaarband uit underground California rondom de magische Payam Bavafa. Ongeregeld maar gracieus.

9. Charles Spearin - The Happiness Project

Niet het eerste experiment dat is uitgevoerd met de melodie van menselijke spraak, maar wel het eerste dat een uiterst toegankelijk en hartverwarmend album oplevert.

10. The Antlers – Hospice

De mooiste depressieve muziek van het jaar. Prachtige tekst over anorexia, psychoses, romantiek, verval en verlies.

2 opmerkingen:

van Codal zei

Mooi lijstje...
toch maar eens die nieuwe Animal Collective luisteren.Deze word door bijna elke blog wel de hemel in geprezen.Ik vond 'What would i want ? sky' wel goed,maar toen al dat gehype kwam ben ik mijn interesse verloren.

Olav Abacus zei

dat is een klassieke vergissing.

what would i want? sky is overigens afkomstig van het meest recente materiaal, je kunt beter de platen sung tongs en feels eens checken, en een wereld van verschil beluisteren.

Blogarchief


zie ook http://www.damusic.be