Het oor wil ook wat - door Max Majorana.

september 10, 2009

SEMI-PROFESSIONEEL: CONTEST

De drums roffelen. Wie wint de wedstrijd? Uit alle inzendingen die ik binnen heb gekregen - en neem maar van mij aan dat het er véél waren - is het met pijn en moeite gelukt om een ranglijst te schikken. Op de derde plaats is geëindigd Amy van de Klundert, die met een lieflijke close-up van haar gezicht en Sonic Youth - Murray Street van alle kandidaten de eerste was die iets instuurde! Gefeliciteerd! Op de tweede plaats is geëindigd Cesar Majorana, wiens inzending een tamelijk opzichtige pose met Led Zeppelin - Mothership betreft, maar eerlijk is eerlijk, toen ík dertien was, was ik alleen bekend met Stairway to Heaven.

De onbetwiste #1 van deze wedstrijd is echter Boy de Nijs. Hij ging op de foto met Emmylou Harris - Evangeline. Een gewaagde keuze, gezien het feit dat de hoes niet bepaald spectaculair is en de jury maar weinig affiniteit met country heeft. Dit alles schiet voorbij aan het simpele feit dat Boy de Nijs het meest originele portret heeft geschoten. Een portret dat meer zegt dan woorden. De beste man had zichzelf net zo goed met, pak hen beet, Moby - Hotel, U2 - Pop, of Michael Jackson - Invincible kunnen vereeuwigen. Een bakstenen muur, een fauteuil van bruin nepleer, en een plaat die over het algemeen wordt beschouwd als één der minsten van de artiest in kwestie. Wat wil je nog meer?

Alle winnaars ontvangen binnen onafzienbare tijd een ambachtelijk gecompileerd album.

Photobucket

6 opmerkingen:

tteun zei

jahee, dan wil ik ze ook wel zien!

exileoffreek zei

Ja, zet die foto's eens online!

Olav Abacus zei

ik krijg m om een of andere reden niet online, balen

BertusBeats zei

De image kan niet worden weergeven omdat ie op een met wachtworod beveiligd photobucket account staat (antigone_).Als je de fotó's even opslaat en uplaod naar een andere host (tinypic.com b.v.b)moet het werken.

jan willem franken zei

waar blijven die prijzen??

jan willem franken zei

waar blijven die prijzen?

Blogarchief


zie ook http://www.damusic.be