Het oor wil ook wat - door Max Majorana.

juli 27, 2024

LA LOM

Het klinkt te mooi om waar te zijn; jezelf maandenlang vijf avonden per week het schompes spelen in een hotelbar in Hollywood en twee jaar later mee op tour als voorprogramma van Vampire Weekend. Los Angeles League of Musicians, een trio met flair, is een ware sensatie én traktatie. Het debuutalbum blaast de authentieke Zuid-Amerikaanse genres cumbia en bolero nieuw leven in.  Volgend jaar in een volle Lima op Lowlands? Het moet gek lopen wil dat mislukken. 

UMBERTO

Voor wie op landerige zomerdagen nog wel wat fijne ambient gebruiken kan, brengt Thrill Jockey de nieuwe plaat van Matt Hill (artiestennaam: Umberto) uit. Hill is een meester in het uitdrukken van diepte en emotie met minimale sonische middelen, wat hem een veelgevraagd componist van filmscores maakt in thuisstad Los Angeles. Vaak is een enkel pianoakkoord of fladderende gitaar al genoeg om je als luisteraar in verrukking te brengen, zoals in het melancholische, warmbloedige Empty Shell. 

juli 16, 2024

FOLK IMPLOSION

Sebadoh en Dinosaur Jr. zijn sinds de jaren '90 geleidelijk aan stijlvol oud geworden, maar er was ook nog die andere band van Lou Barlow; The Folk Implosion. John Davis (drums) bleek een hele tijd zoek, maar heeft zich weer gemeld en dus wordt de penvriendenband met Walk Thru Me, het eerste album van het duo sinds de millenniumwissel, nu echt nieuw leven ingeblazen. Dat komt uiteraard gelegen, want voor efficiënte, pretentieloze gitaarpop blijft er altijd een plekje vrij.

VARIOUS #117

01/Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden - Who Are You?
02/Daryll-Ann - A Note About Time
03/Richard Hawley - Prism In Jeans
04/Folk Implosion - OK To Disconnect
05/Vampire Weekend - Ice Cream Piano
06/MK.gee - Alesis
07/Wilco - Annihilation
08/John Lamers - Boter Bij De Vis
09/Billie Eilish - L'Amour De Ma Vie
10/BANGS - Run
11/upsammy & HIIIT - Embrytone
12/Jesus Christ Superstar's Everything's Allright '73
13/Françoise Hardy - Tous Les Garçonnes Et Les Filles
14/Men I Trust - Billie Toppy
15/Pom Poko - Growing Story
16/Abel & Sef - IJsland
17/Guided By Voices - Serene King 
18/Melissa Carper - Lucky Five
19/MOURN - Could Be Friends
20/Angie McMahon - Letting Go
21/Slowdive - The Slab
22/Trico - Eastern Roads

Blogarchief


zie ook http://www.damusic.be