Het oor wil ook wat - door Max Majorana.

november 16, 2008

VIDEO: LITTLE JOY - NEXT TIME AROUND



The Strokes staan momenteel op een laag pitje. De band hoopt in februari 2009 weer bij elkaar te komen in de studio (mogelijk met Rick Rubin achter de knoppen). Na reeds 2 soloplaten van Albert Hammond Jr. is het nu de beurt aan Nickel Eye en Little Joy, respectievelijk de bezigheden van bassist Nikolai Fraiture en drummer Fabrizio Moretti, om zich middels hun tweederangs formaties te manifesteren. Waar Nickel Eye tot op heden unaniem teleurstelt, heeft Little Joy met hun gelijknamige album een bescheiden triomf in handen - toch zeker in vergelijking met die andere zijprojecten. Overigens was vanaf het begin al duidelijk dat Fabrizio Moretti met zijn band per definitie de coolste zou zijn. Met de muziek bewijst hij het ook. Hij speelt samen met een in Braziliƫ alom bekende dude (Rodrigo Amarante genaamd, bassist van Los Hermanos, een band die aldaar een cultstatus geniet maar op het eerste gehoor weinig indruk achterlaat) en zijn nieuwe chick. Mooie samenzang. Het Portugees is de kers op de taart. Mooiste taal van de wereld. Studioversie (met drums) is wel beter.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik trek dit veel beter als de plaat. Over dat Portugees ben ik het trouwens eens, je moet Seu Jorge eens checken. The Life Aquatic Studio Sessions, een album vol met fantastisch David Bowie nummers vertaald naar het Portugees.

http://www.youtube.com/watch?v=w6l8zrsf4LY

Anoniem zei

Oh haha, ja wat derek mijn nieuwste myspacevriend aanraadt wilde ik ook aanraden, dat album hoort bovendien bij een film van Wes Anderson, ook gaaf.

Olav Abacus zei

heb vandaag dat clipje bekeken, klinkt goed. ga het zeker eens downloaden. en die film houd ik in gedachten.

Blogarchief


zie ook http://www.damusic.be